Logging Sim time?
  • AndyMax
    Unverified User
    Unverified User
    Posts: 359
    Joined: Sat May 15, 2004 11:08 pm

    Logging Sim time?

    by AndyMax » Fri Sep 25, 2009 5:53 pm

    hey

    Im back from OAA in Stockholm (waiting on base check) and I want to get the log book up to date.

    Do I fill in the time I did in the fixed base trainer there or just the full motion sim time?

    thanks
  • KeithT
    Unverified User
    Unverified User
    Posts: 284
    Joined: Fri Feb 16, 2007 6:33 pm

    by KeithT » Fri Sep 25, 2009 7:17 pm

    You can log all of it as far as I'm aware, just note it in the remarks column if you have one what kind of trainer the different hours were done in.

    That's what I would do anyway :D
  • dara
    Unverified User
    Unverified User
    Posts: 88
    Joined: Tue Sep 26, 2006 12:37 pm
    Location: Dublin

    by dara » Fri Sep 25, 2009 9:05 pm

    And it doesnt count to your total hours so i just left it out
    If you are asking me if this old plane is safe to fly, how do you think it got to be this old?
  • AndyMax
    Unverified User
    Unverified User
    Posts: 359
    Joined: Sat May 15, 2004 11:08 pm

    by AndyMax » Fri Sep 25, 2009 10:12 pm

    Thanks guys

    I think I will just put in the full motion sim time.
  • KeithT
    Unverified User
    Unverified User
    Posts: 284
    Joined: Fri Feb 16, 2007 6:33 pm

    by KeithT » Fri Sep 25, 2009 10:29 pm

    By fixed based trainer do you mean the cardboard cutout type thing?! :)
  • AndyMax
    Unverified User
    Unverified User
    Posts: 359
    Joined: Sat May 15, 2004 11:08 pm

    by AndyMax » Sat Sep 26, 2009 1:18 pm

    No, not a paper tiger.

    Its a FULL WORKING flight deck but just no motion.

    This one to be exact.....

    Image

    So should I put my time in this in my log book?
  • ADDICT
    Unverified User
    Unverified User
    Posts: 58
    Joined: Wed Dec 17, 2008 8:41 pm

    by ADDICT » Fri Oct 02, 2009 12:00 am

    i reckon you can!!im currently doing IR training in no motion seneca sim...and it gets logged...so i guess that can get logged. :?:
  • dara
    Unverified User
    Unverified User
    Posts: 88
    Joined: Tue Sep 26, 2006 12:37 pm
    Location: Dublin

    by dara » Fri Oct 02, 2009 5:22 pm

    The sim time can only count towards you're IR checkride hours and NOT your total hours, the only hours that go on your cv to airlines are your actual flying hours
    If you are asking me if this old plane is safe to fly, how do you think it got to be this old?
  • ADDICT
    Unverified User
    Unverified User
    Posts: 58
    Joined: Wed Dec 17, 2008 8:41 pm

    by ADDICT » Fri Oct 02, 2009 6:31 pm

    true, but you still have to write it in some part of your logbook?correct?
  • dara
    Unverified User
    Unverified User
    Posts: 88
    Joined: Tue Sep 26, 2006 12:37 pm
    Location: Dublin

    by dara » Fri Oct 02, 2009 8:47 pm

    what i was told is that those sim hours are required for the licence/rating so if you have the licence/rating you must have done the hours. log books are expensive and im too lazy to be filling all those pages :!: :lol:
    If you are asking me if this old plane is safe to fly, how do you think it got to be this old?

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 2 guests